Harta 5G a Europei, cum stau vecinii nostrii la semnalul 5G - Android

Harta 5G a Europei, cum stau vecinii nostrii la semnalul 5G - Android

Androidro.ro
Harta 5G a Europei, cum stau vecinii nostrii la semnalul 5G?

Harta 5G a Europei, cum stau vecinii nostrii la semnalul 5G? Este vorba despre o aplicatie pentru telefonul mobil Android, dar si un simplu website. Daca preferati ultima varianta, puteti afla cum stau tarile din Europa la capitolul semnal 5G. Si nu numai 5G, vizualizarea este la nivel de strada! Daca este mai practica aplicatia, […]

Harta 5G a Europei, cum stau vecinii nostrii la semnalul 5G?
Cosmin

Androidro.ro
Harta 5G a Europei, cum stau vecinii nostrii la semnalul 5G?

Harta 5G a Europei, cum stau vecinii nostrii la semnalul 5G? Este vorba despre o aplicatie pentru telefonul mobil Android, dar si un simplu website. Daca preferati ultima varianta, puteti afla cum stau tarile din Europa la capitolul semnal 5G. Si nu numai 5G, vizualizarea este la nivel de strada!

Daca este mai practica aplicatia, aceasta este dezvoltata de catre cei de la nPerf.com si link gasiti la finalul articolului. Aplicatia este ceva mai utila si ofera inclusiv un test de viteza, viteze de download, upload si latenta, dar monitorizarea in timp real a acestora. In bara de notificari, apare un counter in timp real.

Aplicatia aceasta va folosi locatia pentru a afla tara din care o utilizati. In partea de jos, sunt cateva simboluri colorate, acestea arata acoperirea 2G, 3G, 4G, 4G+ sau 5G. Inclusiv la nivel de zona, putem afla cat de buna este viteza de download, in functie de operatorul de telefonie mobila, fara sa fim nevoiti sa facem un test de viteza.

Nu mai este un secret faptul ca Romania are un 5G anemic si aproape inexistent, el este practic dezvoltat local si numai in anumite orase. Nu avem o infrastructura dedicata, nici macar licitatiile pentru frecvente nu sunt facute. In schimb, telefoane cu 5G sunt la mare moda cum, in 2020.

Pentru a vedea acoperirea 5G (sau 4G) din Romania si in functie de operatorul de telefonie, intram pe nperf.com, selectam “Network Coverage” si apoi, tara plus reteaua.

In partea dreapta, este o bulina mare pe care scrie “Discover our coverage map 5G”. Apasand acolo, veti vedea harta mondiala 5G si implicit, cat de slab sta Romania la acest capitol. Harta poate fi marita, inclusiv la nivel de strada, indiferent de tara. Mi se pare un website bine pus la punct si bun de rasfoit, macar pentru aceste statistici.

Stam mai bine la 5G in comparatie cu Bulgaria, chiar si fata de Ungaria (tari oricum mai mici). Insa, mult sub tari precum Italia, Anglia, Germania sau Polonia. Aplicatia pentru mobil, se descarca de AICI.

10/08/2020 08:29 AM