Ce telefoane mobile nu mai au voie sa fie vandute (Ro-ALERT)! - Android

Ce telefoane mobile nu mai au voie sa fie vandute (Ro-ALERT)! - Android

Androidro.ro
Ce telefoane mobile nu mai au voie sa fie vandute (Ro-ALERT)!

Ro-ALERT Veste proasta pentru comerciantii de telefoane mobile din Romania si mai ales pentru cei care le aduc prin metode mai putin ortodoxe. Incepand de maine, se aplica Ordonanța de urgența a Guvernului nr. 46/2019 privind operarea Sistemului de avertizare a populației in situații de urgenta. Pe scurt, sunt interzise spre vanzare toate telefoanele mobile care […]

Ce telefoane mobile nu mai au voie sa fie vandute (Ro-ALERT)!
Cosmin

Androidro.ro
Ce telefoane mobile nu mai au voie sa fie vandute (Ro-ALERT)!

Ro-ALERT Veste proasta pentru comerciantii de telefoane mobile din Romania si mai ales pentru cei care le aduc prin metode mai putin ortodoxe. Incepand de maine, se aplica Ordonanța de urgența a Guvernului nr. 46/2019 privind operarea Sistemului de avertizare a populației in situații de urgenta.

Pe scurt, sunt interzise spre vanzare toate telefoanele mobile care nu au implementat sistemul de avertizare prin Ro-ALERT. Magazinele care vand telefoanele neconforme, sunt pasibile de amenzi care ajung pana la suma de 100.000 lei.

Asta inseamna aproape 21.000 de euro, o suma care poate fi privita diferit. Daca este vorba despre un magazin mare, cu siguranta ca nu va simti amenda aceasta. Dar daca este prins un vanzator cu o cifra de afaceri mica, poate insemna falimentul.

Ro-ALERT

Telefoanele mobile care nu au activata posibilitatea recepționarii mesajelor RO-ALERT in toate rețelele mobile de comunicații electronice nu pot fi comercializate pe teritoriul Romaniei incepand cu data de 27.06.2020.

Amenda de mai sus se aplica pentru cei ce sunt prinsi in repetate randuri incalcand aceasta dispozitie. Prima data, autoritatile vor fi mai indulgente si vor acorda “premii” cu sume cuprinse intre 35.000 și 75.000 de lei.

RO-ALERT

Ro-ALERT a fost lansat oficial in data de  15.09.2018, acesta fiind capabil sa permita difuzarea anumitor mesaje de tip Cell Broadcast pentru avertizarea și alarmarea populației in situații de urgența, conform prevederilor legale.

Operatorii de telefonie mobila de pe teritoriul Romaniei (VODAFONE, ORANGE, TELEKOM și RCS&RDS) sunt responsabili pentru asigurarea condițiilor tehnice necesare  sistemului RO-ALERT, buna functionare va fi asigurata cu infrastructurile rețelelor proprii.

Mesajele pot fi recepționate pe tot teritoriul tarii noastre, dar cu o singura conditie. Telefoanele respective trebuie sa fie intr-o zona cu conectivitate GSM 2G/3G/4G sau 5G.

Nu se stie clar ce se intampla cu telefoanele pe care le cumparam direct din China, nu-mi imaginez ca acele magazine sau respectivii producatori vor sta sa instaleze pe fiecare telefon in parte acest serviciu.

Probabil ca nu va sta nimeni la vama sa caute coletele si sa testeze telefoanele, la fel de probabil ca nimeni nu-i va controla pe cei ce vand prin OLX.

foto

Ce telefoane mobile nu mai au voie sa fie vandute (Ro-ALERT)!
Cosmin

26/06/2020 12:48 PM