Ce producatori au avut de pierdut de pe urma pandemiei - Android

Ce producatori au avut de pierdut de pe urma pandemiei - Android

Androidro.ro
Ce producatori au avut de pierdut de pe urma pandemiei?

Ce producatori au avut de pierdut de pe urma pandemiei? Cu cat au scazut vanzarile de telefoane mobile in 2020? Nu trebuie sa mai gasim motivul sau sa-l explicam, este simplu. Coronavirus, el este vinovatul de serviciu. In comparatie cu primele 3 luni ale anului 2019, piata globala de telefoane mobile a scazut cu peste 20%, […]

Ce producatori au avut de pierdut de pe urma pandemiei?
Cosmin

Androidro.ro
Ce producatori au avut de pierdut de pe urma pandemiei?

Ce producatori au avut de pierdut de pe urma pandemiei? Cu cat au scazut vanzarile de telefoane mobile in 2020? Nu trebuie sa mai gasim motivul sau sa-l explicam, este simplu. Coronavirus, el este vinovatul de serviciu. In comparatie cu primele 3 luni ale anului 2019, piata globala de telefoane mobile a scazut cu peste 20%, in intervalul ianuarie-martie 2020.

Datele pot fi si mai rele de atat, multe tari si-au mentinut restrictiile si pe parcursul lunilor aprilie si mai 2020. Apoi, la nivel global, zeci de milioane de oameni au intrat in somaj sau au ramas fara locuri de munca.

Este logic ca in acest conditii nimeni nu se mai gandeste la achizitionarea unui telefon mobil mai scump, cu greu mai scoatem din buzunar o suma considerabila pentru achizitia unui smartphone.

Efectul pandemiei s-a simtit cel mai tare in dreptul celor de la Huawei, un declin de 27.3%! Probabil in combinatie cu restrictiile impuse de SUA (lipsa aplicatiilor si serviciilor Google). Este un declin destul de mare, sper ca Huawei sa faca ceva cat mai repede!

Conform analizei facute de catre cei de la gartner.com, nici restul producatorilor nu stau foarte bine. Exceptie in dreptul celor de la Xiaomi, companie care-si freaca acum mainile de fericire. Cu toata pandemia globala, au reusit un plus de 1.4%

Samsung nu are motive sa sambeasca, o scadere destul de importanta, ei fiind urmati de OPPO si Apple. Iata si tabelul cu datele precise:

Conform celor de la gartner.com, cand vom trage linie la finalul anului 2020, este posibil sa constatam ca vanzarile de telefoane mobile vor scadea cu peste 14%, procent asemanator poate fi pus si in dreptul tabletelor sa a sistemelor PC.

Este posibil ca pandemia aceasta sa se resimta si anul viitor, populatia sa-si schimbe obiceiurile si sa utilizeze o perioada mai lunga de timp telefonul mobil. Ar fi ideal daca obiceiurile producatorilor ar fi si ele altele, ma refer in special la preturile practicate!

Ce producatori au avut de pierdut de pe urma pandemiei?
Cosmin

02/06/2020 02:11 PM