Review – de ce un Xiaomi Mi Band 4C Cateva pareri si oferta de pret - Android

Review – de ce un Xiaomi Mi Band 4C Cateva pareri si oferta de pret - Android

Androidro.ro
Review – de ce un Xiaomi Mi Band 4C? Cateva pareri si oferta de pret

Nu as putea sa o plasez nici intre Mi Band 4 si Mi Band 5, este ceva oarecum diferit. Mult mai accesibila (practic la jumatate de pret), dar pastrand in acelasi timp destul de multe caracteristici. Sunt cateva diferente care pot fi observate, insa numai de cei care au folosit pana acum Band 4 sau […]

Review – de ce un Xiaomi Mi Band 4C? Cateva pareri si oferta de pret
Cosmin

Androidro.ro
Review – de ce un Xiaomi Mi Band 4C? Cateva pareri si oferta de pret

Nu as putea sa o plasez nici intre Mi Band 4 si Mi Band 5, este ceva oarecum diferit. Mult mai accesibila (practic la jumatate de pret), dar pastrand in acelasi timp destul de multe caracteristici. Sunt cateva diferente care pot fi observate, insa numai de cei care au folosit pana acum Band 4 sau Band 5.

Xiaomi Mi Band 4C, are un pret de numai 129 lei si este un produs nou lansat (sub aceasta denumire). Versiunea globala, disponibila in Romania. Trebuie sa stiti ca la baza, este de fapt un Redmi Band. Insa, vanduta in unele zone sub denumirea pe care o vedeti in titlu.

Cutia de vanzare este extrem de simpla. In interior, un manual si bratara fitness, nimic mai mult. Am cautat un charger, un cablu sau ceva pentru a o putea incarca. Nimic.

Si asta deoarece se incarca intr-un mod foarte simplu. O parte a curelei se poate detasa si in acest fel, avem acces la portul de incarcare. Practic, se conecteaza direct la un charger sau la portul USB al calculatorului!

M-am straduit ceva sa scot cureaua, vreau sa spun ca nu cred ca sunt sanse ca aceasta sa se desprinda singura.

In materie de constructie, este sub Mi Band 5, dar si pretul reflecta asta. Mai groasa, nu la fel de bine finisata si mai patratoasa. Nici ecranul nu este OLED si nici functiile nu sunt la fel de multe.

Dar pentru multi, este mai bine asa. Mai usor de navigat prin meniu, mai simplu si mai intuitiv. Se pastreaza cele mai cautate functii, le voi expune mai jos. Cureaua se fixeaza ferm, mecanismul de inchidere fiind metalic si de buna calitate.

N-am inteles de ce, dar pentru conectarea la telefon, nu se foloseste aplicatia Mi FIT (ca si in cazul lui Band 4 sau 5). Ne vom baza pe Xiaomi Wear, este gratuita in Google Play.

Pentru conectare, se procedeaza in felul urmator. Pe telefon, activam Bluetooth si o imperechem. Apoi, pornim aplicatia, ne facem cont si in mod automat, aceasta va detecta bratara fitness Xiaomi Mi Band 4C.

Dupa, introducem datale personale si asteptam sa se termine acest proces. Eventual, este posibil sa va ceara sa faceti si o actualizare.

Cam asta este cu modul de conectare. Cat timp pastrati pe telefon conectivitatea Bluetooth activata, bratara va fi sincronizata si va trimite statistici catre smartphone.

Aplicatia aceasta este ceva mai simpla fata de Mi Fit, optiunile fiind si ele mai putine. Prin intermediul ei, pe telefon ne apar date legate de caloriile arse, distanta parcursa, pasii facuti, date despre puls, despre statul in picioare sau somn.

Avem la dispozitie inclusiv o serie de teme pentru ecranul bratarii, sunt destul de multe si se trimit aproape instant catre micutul gadget.

Acum, sa ne indreptam atentia catre meniul lui Xiaomi Mi Band 4C. Modurile principale sunt urmatoarele (bratara are ecran tactil si la baza, o tasta capacitiva), precizez ca navigam prin ele cu un simplu swipe (sus/jos/stanga/dreapta).

  • Status – arata in timp real date despre pasi, distanta, calorii, alerte
  • Masurare puls
  • Exercitii – banda, alergare exterioara, ciclism, plimbare, diverse exercitii
  • Prognoza meteo – numai daca este conectata la telefon (nu are GPS), temperatura in timp real si prognoza pe 3 zile
  • Notificarile primite pe telefon
  • Setari suplimentare – DND, alarma, teme, control player muzical de pe smartphone, cronometru, timer, localizare telefon si setariele bratarii (luminozitate, despre, repornire, reset Bluetooth, etc).

Precizez ca nu este extrem de rapida, dar asta nu inseamna ca se blocheaza sau ca are lag. Pur si simplu, navigarea prin meniu este usor lenta. Ecranul raspunde bine la atingeri si este important ca nu iti ia mai multe comenzi in acelasi timp si nici nu se blocheaza.

In poza de mai jos, o vedeti langa Mi Band 5.

Poate fi activata prin miscarea mainii, este rezistenta la apa, nu are nici NFC si nici GPS. O recomand celor care vor o bratara de fitness mai accesibila, cu optiuni de baza si fara mari pretentii. Pretul este unul bun, 129 lei.

  • Display TFT, 1.08″, luminozitate max 200 nit, rezolutie 128 x 220 pixeli
  • Acumulator de 140 mAh
  • RAM 64KB
  • ROM – 8MB
  • Incarcare prin USB
  • Bluetooth 5
  • Greutate – 13g

25/07/2020 10:01 AM