Inca un esec in Romania! Licitatia pentru tabletele elevilor, inca un vis… - Android

Inca un esec in Romania! Licitatia pentru tabletele elevilor, inca un vis… - Android

Androidro.ro
Inca un esec in Romania! Licitatia pentru tabletele elevilor, inca un vis…

Dar nu este o problema mare, de 30 de ani suntem obisnuiti cu esecuri, indiferent de partidul care a fost in fruntea Guvernului. Era important ca mai ales in perioada aceasta dificila si cu fix 2 saptamani inaintea inceperii noului an scolar, anumite categorii de elevi sa aiba parte de tabletele gratuite, cele mult promise. […]

Inca un esec in Romania! Licitatia pentru tabletele elevilor, inca un vis…
Cosmin

Androidro.ro
Inca un esec in Romania! Licitatia pentru tabletele elevilor, inca un vis…

Dar nu este o problema mare, de 30 de ani suntem obisnuiti cu esecuri, indiferent de partidul care a fost in fruntea Guvernului. Era important ca mai ales in perioada aceasta dificila si cu fix 2 saptamani inaintea inceperii noului an scolar, anumite categorii de elevi sa aiba parte de tabletele gratuite, cele mult promise.

Aproape 100%, anumite scoli sau anumite clase, vor incepe noul an scolar tot in sistem online. Si tot 100%, sunt multi elevi care nu au o astfel de tableta prin casa si nici macar un PC sau un telefon mobil.

Guvernul ne “ameninta” de luni de zile cu acest program, 250.000 de tablete care ar fi trebuit sa ajunga la cei ce au nevoie de ele. Insa, se pare ca asta nu se va intampla pana in data de 14.09.2020.

Pana in acest moment, exista un singur castigator. Acela este Orange Romania, companie care va trebui sa furnizeze 82.000 de tablete. Restul pana la 250.000, nimeni nu stie de ele.

Si asta deoarece este inca o problema cu ofertele conforme cu termenul de livrare din caietul de sarcini! Conform sefei Oficiului Național pentru Achiziții Centralizate licitatia va trebui sa fie reluata!

Conform edupedu.ro, in total, Orange a ofertat 41.313.608,8 RON fara TVA pentru 82.826 de tablete, deci valoarea unei singure tablete cu conexiune la internet timp de 2 ani este de 498 lei.

Intrebata de ce nu isi da demisia dupa acest esec, Monica Anisie a spus: “In semn de responsabilitate fața de copii, elevi și fața de colegii mei profesori trebuie sa continui acest mandat alaturi de ei, avand in vedere ca incepem un an școlar altfel”.

Nici macar Ludovic Orban nu este mai optimist: El a spus ca licitatia nu are cum sa se desfasoare si sa se finalizeze pana in data de 14 septembrie 2020 si ca nu vor putea fi achiziționate toate cele 250.000 de tablete promise de Guvern, ci doar 80.000, probabil cele de care se vor cupua cei de la Orange.

No comment…

01/09/2020 02:50 PM