Cum arata si functioneaza primul telefon cu camera selfie in ecran - Android

Cum arata si functioneaza primul telefon cu camera selfie in ecran - Android

Androidro.ro
Cum arata si functioneaza primul telefon cu camera selfie in ecran

O zi destul de importanta in acest domeniu, au fost lansate doua telefoane mobile atractive. Primul este Samsung Galaxy Z Fold 2, dar cred ca mai important este cel despre care vom comenta putin in acest articol. Mai exact, ZTE Axon 20 5G. Acesta provine de la o companie mare in industria telecom, dar una […]

Cum arata si functioneaza primul telefon cu camera selfie in ecran
Cosmin

Androidro.ro
Cum arata si functioneaza primul telefon cu camera selfie in ecran

O zi destul de importanta in acest domeniu, au fost lansate doua telefoane mobile atractive. Primul este Samsung Galaxy Z Fold 2, dar cred ca mai important este cel despre care vom comenta putin in acest articol.

Mai exact, ZTE Axon 20 5G. Acesta provine de la o companie mare in industria telecom, dar una care nu prea ne-a obisnuit cu lansari de telefoane mobile. Conteaza insa ca ZTE reuseste sa prezinte primul telefon din lume cu o camera de selfie ascunsa sub display.

Ceva asemanator cu cititorul de amprenta integrat in display, cel ce este acolo, dar nu prea-l observam cu ochiul liber (cu mici exceptii). Telefonul va putea fi cumparat, asta inseamna ca nu este vreun prototip. Si nici macar nu este scump, versiunea de baza costa putin peste 300 USD!

Cum reuseste Axon 20 5G sa faca poze selfie daca are camera ascunsa? Putem afirma ca ecranul este unul special. Intre straturile lui, exista o zona cu o transparenta mai pronuntata, dar si cu un senzor propriu ce regleaza cantitatea necesara de lumina pe care camera o primeste.

Intervine si un altgoritm special de procesare a imaginii si nu in ultimul rand, acest display are pixelii aranjati diferit in zona camerei secundare, cea de 32MP.

Acesta ajuta inclusiv la sincronizarea culorilor in momentul in care ce lumina trece prin display. Scopul fiind acela de a evita interferențele pe care afișajul le-ar putea avea asupra camerei.

Ar fi bine daca si restul producatorilor ar copia tehnologia, mai ales ca nu este deloc una scumpa. Apoi, ZTE a mai reusit o miscare interesanta. Nu a dotat acest telefon cu un procesor de ultima generatie, au ales un Qualcomm Snapdragon 765G.

Asa au reusit sa tina pretul mai mic si sa faca acest telefon mai popular. Snapdragon 765G nu este decat un chipset mid-range, dar unul aflat la granita cu cele flagship.

Ecranul are o diagonala generoasa si este de tip OLED (6.92″), rezolutia fiind FHD+. Aspect 20.5:9, rata de refresh de 90Hz si senzorul de amprente integrat.

Sunt disponibile 3 versiuni: 6/128GB (320USD), 8/128GB (370USD) si 8/256GB (410USD). Telefonul va putea fi cumparat pentru inceput din China, data de 10 septembrie este cea preconizata. Slabe sanse sa-l vedem si in Romania.

Acumulatorul are o capacitate de 4220 mAh si se incarca la 30W, ruleaza Android 10 cu interfata proprie, sunt si 4 camere foto in partea din spate, senzor principal fiind unul de 64MP.

Are NFC, dar fara Radio FM sau jack audio. Tehnologie QuickCharge 4+, conectivitate 5G, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, GPS si Bluetooth 5.1. Fabricat complet din sticla si metal, cantareste 198g. O lansare interesanta, poate cea mai inedita a acestui an.

01/09/2020 02:28 PM