De ce nu ai negociat cu Orange De ce te-ai portat la Digi - Android

De ce nu ai negociat cu Orange De ce te-ai portat la Digi - Android

Androidro.ro
De ce nu ai negociat cu Orange? De ce te-ai portat la Digi?

De ce nu ai negociat cu Orange? De ce te-ai portat la Digi? Portarea mea la Digi, a starnit sute de comentarii si aproape 200.000 de vizualizari, vorbesc aici numai despre postarile de pe Facebook (vezi capturi jos). Observ ca multi mi-au reprosat sau m-au intrebat de ce nu am negociat cu Orange si de ce […]

De ce nu ai negociat cu Orange? De ce te-ai portat la Digi?
Cosmin

Androidro.ro
De ce nu ai negociat cu Orange? De ce te-ai portat la Digi?

De ce nu ai negociat cu Orange? De ce te-ai portat la Digi? Portarea mea la Digi, a starnit sute de comentarii si aproape 200.000 de vizualizari, vorbesc aici numai despre postarile de pe Facebook (vezi capturi jos).

Observ ca multi mi-au reprosat sau m-au intrebat de ce nu am negociat cu Orange si de ce nu le-am cerut un abonament apropiat de ceea ce-mi ofera cei de la Digi. Este o buna intrebare si pentru a nu sta sa raspund pe Facebook la toate comentariile (multe dintre ele imi scapa), incerc sa lamuresc aici.

Am abonament la Orange inca de prin anii 2000. Primul meu abonament la telefonie mobila a fost in anul 1998, atunci am inceput cu Vodafone (Connex). Abonamentul acela l-am transferat cuiva in familie si eu m-am indreptat catre Orange (Dialog de atunci).

Lucram intr-un magazin Dialog si asa am ajuns sa fiu si clientul dar si angajatul lor (cred ca a fost primul meu job adevarat). Am inceput cu o cartela si rapid, am trecut la abonament. Schimbat mai multe numere / abonamente, dar niciodata reteaua.

Super multumit de ei, as recomanda oricui Orange, nu am avut niciodata probleme cu ei, chiar niciodata.

De ce te-ai portat la Digi?

Am explicat si in acest articol, mai reiau inca o data. Lucrand in acest domeniu, am mereu contact cu telefoanele, cu comunicatele de presa, cu operatorii, etc. Sincer sa fiu, m-a atras abonamentul Optim Nelimitat, 5 euro – 4G nelimitat + 10GB conectivitate 5G.

Desigur, nu este chiar nelimitat, am explicat aici. Dar 50GB sunt garantati, asta inseamna foarte mult. Si fix lispa unui trafic mare ma supara, la Orange aveam 8GB pentru 8 euro/luna. Se consuma destul de rapid, mai ales daca stai pe YouTube. Si da, de multe ori depaseam aceasta bariera de 8GB.

De ce Digi si nu Vodafone sau Telekom? Nu am o explicatie anume, asa a fost sa fie, am vrut sa incerc. Portarea am facut-o pe un an, adica abonamentul cel nou. Daca nu voi fi multumit, “zbor” inapoi la Orange!

De ce nu ai negociat cu Orange?

Intrebarea care mi-a fost pusa de mai multe ori, intrebare buna. Pentru ca nu EU trebuia sa negociez cu ei. Sunt 4 mari jucatori in domeniu: Vodafone, Digi, Orange si Telekom (ordinea este aleatorie) si eu am de unde sa aleg.

Nu mi se ofera ceva mai bun, plec. Nu cred ca ar fi trebuit sa ma milogesc la telefon de operatoarea respectiva. Daca dorea sa ma tina in continuare si sa mai bifeze un client in statistica lor, imi ofereau eu 50 GB pe luna pentru 8 euro, cat aveam abonamentul la ei.

Desi era una abonament cu 3 euro mai scump, nu ar fi fost o problema, absolut niciuna, plateam. Insa, nu a spus nimic si asta chiar m-a pus putin pe ganduri sau mai bine spus, m-a mirat putin. Cum sa negociez cu cineva si mai ales cu cineva care nu-mi ofera aceasta ocazie?

Am intrebat-o cat mai am de stat la ei pana imi expira perioada contractuala (deja expirase), a spus ca nu stie si a incercat sa ma transfere catre o colega. Nu m-a transferat (nu stiu din ce motive), i-am spus ca vreau sa ma portez la Digi, mi-a comunicat ca sunt liber de contract si gata. O zi buna, la revedere din ambele parti!

Am sunat la Digi in aceeasi zi si i-am intrebat si pe ei ce trebuie sa fac pentru a ma porta la ei. Operatorul Digi mi s-a parut usor mai bine instruit si mi-a spus ca trebuie sa vorbesc mai intai la Orange si apoi ma asteapta sa revin cu un apel.

Spunand ceva de genul “astept sa reveniti”, m-a atras, a fost ceva psihologic. Ceilati nu au facut asta si sincer sa fiu, chiar ma asteptam sa fiu sunat in decursul zilei si sa mi se faca o oferta! Nu s-a intamplat si asta a fost.

Si ca sa fiu corect, precizez ca sotia a fost sunata acum cateva luni si i s-a propus o noua oferta pentru ambele numere (al meu si al ei), dar a refuzat.

In schimb, ea ramane la Orange, chiar daca i-a expirat perioada contractuala. I-am spus: “Hai la Digi, ai net mai mult si ab. mai ieftin). Insa, locul ei de munca este langa Brasov (la 2-3 km) si semnalul Digi este aproape inexistent, poti vorbi dar semnal 4G pentru net, aproape de zero.

Pentru mine, Orange raman cei mai buni si repet, ma intorc la ei daca am probleme cu Digi sau poate ca am sa-i incerc si pe restul (Vodafone + Telekom). Pana acum, sunt destul de multumit. Ramane sa treaca mai mult timp si sa vad cum stau cu semnalul prin locurile pe care am sa le vizitez!

De ce nu ai negociat cu Orange? De ce te-ai portat la Digi?
Cosmin

04/07/2020 07:31 PM