Cum facem update pentru magazinul Google Play pe telefon - Android

Cum facem update pentru magazinul Google Play pe telefon - Android

Magazinul Google Play – In mod normal, Google Play nu prea are nevoie de interventii din partea utilizatorului. Totul este automat, la fel si actualizarile. Insa, sunt cazuri in care pur si simplu, nu primim actualizarile si ramanem in urma cu versiunile cele mai noi. Nu este chiar o mare problema, dar constant, magazinul de […]

Magazinul Google Play – In mod normal, Google Play nu prea are nevoie de interventii din partea utilizatorului. Totul este automat, la fel si actualizarile. Insa, sunt cazuri in care pur si simplu, nu primim actualizarile si ramanem in urma cu versiunile cele mai noi.

Nu este chiar o mare problema, dar constant, magazinul de aplicatii primeste diverse update-uri si ar trebui sa fim la zi cu ele. Si cum Google Play Store este “inima” sistemului de operare Android, ar trebui sa ne uitam din cand in cand la ea.

Pentru inceput, iata cum sa verificam versiunea actuala si cum sa ne dam seama daca exista una mai noua. Apoi, doua variante prin care putem forta magazinul sa-si faca update automat.

Magazinul Google Play – Pe telefon, cautati magazinul, optiunea de meniu (prima captura), apoi apasati pe “Setari” si cautati “Versiunea Magazin Play”.

Apasam pe termenul respctiv si vom afla daca Google Play este actualizat la cea mai recenta versiune. In caz contrar, vom avea posibilitatea de a face update. In cazul in care din diverse motive nu vrea sa se actualizeze automat, trecem la “planul B”.

Intram in meniul telefonului / setari / aplicatii si cautam “Magazin Google Play”. Apasam pe iconita respectiva, apoi pe “stocare si memoria cache”. Ni se va deschide o noua fereastra si aici, trebuie sa selectam “goliti memoria cache”.

Magazinul Google Play – Mai departe, repornim telefonul si in mod automat, ar trebui sa se instaleze imediat cea mai noua versiune, de regula dureaza in jur de 1 minut. Si cum aflam pana la urma daca este ultima versiune?

Cea mai buna metoda este sa cautam pe google.ro, scriem: “play store latest version” si intram pe apkmirror.com:

Deschidem acest site si acolo vom vedea care sunt cele mai noi versiuni si cand au fost ele postate. Trebuie sa ignoram variantele Android TV si Wear OS.

O vom descarca pe ultima (pe telefon de preferinta) si apoi vom instala fisierul apk (acordand permisiunile necesare)

03/10/2020 07:42 AM