Configurare si setare APN internet Digi Mobil 2020 - Android

Configurare si setare APN internet Digi Mobil 2020 - Android

Configurare si setare APN internet Digi Mobil 2020 – Daca ti-ai cumparat un nou telefon mobil sau daca te-ai abonat recent la acest operator de telefonie mobila, probabil ca vei fi nevoit sa faci ceva setari. Spun “probabil” si asta deoarece nu este neaparat necesar. Majoritatea telefoanelor sunt capabile sa-si culeaga in mod automat toate […]

Configurare si setare APN internet Digi Mobil 2020 – Daca ti-ai cumparat un nou telefon mobil sau daca te-ai abonat recent la acest operator de telefonie mobila, probabil ca vei fi nevoit sa faci ceva setari.

Spun “probabil” si asta deoarece nu este neaparat necesar. Majoritatea telefoanelor sunt capabile sa-si culeaga in mod automat toate datele de care au nevoie si chiar sa se seteze singure.

Mai exact, este suficient sa introduceti cartela de Digi Mobil, sa opriti conexiunea de WiFi, sa activati datele mobile si gata, aveti acces la internet in mod automat, fara sa intrati in setari.

Insa, in cazul in care aveti un smartphone care nu reuseste sa se configureze in mod automat, iata ceea ce trebuie sa faci, unde sa intri si ce anume sa bifezi prin meniu.

Pentru acest tutorial, m-am folosit de un iHunt S20 Plus Apex 2021, smartphone ce ruleaza Android 9 si care functioneaza in reteaua 3G a celor de la Digi Mobil.

Pentru inceput, trebuie sa va asigurati ca ati introdus cartela si ca ati facut-o in mod corect. Apoi, intrati in meniul telefonului, cautati si apasati pe “Retea si Internet”.

Mai departe, apasati pe “Retea mobila”, apoi pe “Avansate” si in partea de jos, veti gasi “Numele punctelor de acces”.

Apasati pe APN (numele punctelor de acces) si ar trebui sa se deschida o fereastra noua, fix ca cea de mai jos:

Dam click si se va deschide o noua pagina, una unde putem introduce diverse valori. Pentru a putea configura, introduceti urmatoarele date pe care le vedeti mai jos:

Nume: Digi Mobil

APN: Internet

Proxy: Nesetat

Port: Nesetat

Nume de utilizator: Nesetat

Parola: Nesetat

Server: Nesetat

MMSC: Nesetat

Proxy MMS: Nesetat

Port MMS: Nesetat

MMC: 226

MNC: 5

Timp: Nesetat

Tip APN: IPv4/IPv6

Protocol Roaming: IPv4/IPv6

Purtator: Nespecificat

Tip MVNO: Nesetat

Dupa ce terminati, apasati pe cele 3 puncte din partea de sus a ecranului (drapta) si apoi, pe salvati. Reporniti telefonul mobil si gata, acum ar trebui sa aveti retea 3G sau 4G de la Digi Mobil!

13/09/2020 10:12 AM