Probleme la ecranul telefonului OnePlus, burn in AMOLED - Android

Probleme la ecranul telefonului OnePlus, burn in AMOLED - Android

Androidro.ro
Probleme la ecranul telefonului OnePlus, burn in AMOLED

De ce mi-a fost frica, nu am scapat pana la urma. Si chiar daca utilizez telefoane cu display AMOLED de foarte mult timp, este prima data cand ma confrunt cu o astfel de problema, una destul de comuna. Este vorba despre efectul numit burn in, cel ce apare in special pe ecranele cu tehnologie AMOLED/SuperAMOLED. […]

Probleme la ecranul telefonului OnePlus, burn in AMOLED
Cosmin

Androidro.ro
Probleme la ecranul telefonului OnePlus, burn in AMOLED

De ce mi-a fost frica, nu am scapat pana la urma. Si chiar daca utilizez telefoane cu display AMOLED de foarte mult timp, este prima data cand ma confrunt cu o astfel de problema, una destul de comuna.

Este vorba despre efectul numit burn in, cel ce apare in special pe ecranele cu tehnologie AMOLED/SuperAMOLED. Practic, dupa o anumita perioada de timp, raman imprimate pe display anumite iconite sau carcatere.

Spre exemplu, daca ai un widget pe ecranul principal si il lasi acolo o perioada buna de timp, acesta se va imprima pe display si va fi vizibil in orice aplicatie/film/poze/multimedia, etc.

Caz concret. Telefonul meu este un OnePlus 7 PRO pe care l-am cumparat in vara anului 2019 de la quickmobile.ro. Inca mai are garantie cateva luni si de o perioada am observat ca apare acest efect. In cazul meu, au ramas imprimate iconitele din interiorul aplicatiei Facebook (iconite/caractere fantoma).

Acestea sunt permanente si vizibile mai ales atunci cand pe display se afiseaza o imagine mai deschisa la culoare. Si culmea este ca nu a ramas imprimat acel widget de vreme pe care-l folosesc de cand am luat telefonul si care a ramas acolo neschimbat. Iata si cum se manifesta acest efect de burn in:

PROBLEME display burn in AMOLED

Nu stiu cat de bine a reusit sa surprinda aparatul foto, dar in realitate este mai vizibil si mai deranjant. Am aplicat pe display o imagine de fundal alba pentru a se putea vedea mai bine, insa efectul acesta apare indiferent de culoarea aplicata sau de aplicatia folosita.

Si este unul destul de deranjant si care va deveni mai pronuntat cu trecerea timpului. Efectul de burn in este considerat o problema de fabricatie, nu poate fi imputat utilizatorului.

Am avut de ales. Fie iau legatura cu cei de la OnePlus si il trimit spre reparatie in Polonia, fie ma indrept catre magazinul din Romania, adica quickmobile.ro. De aici l-am cumparat, ei mi-au dat garantia de 2 ani de zile.

Insa, fiind satul peste cap de cum merg lucrurile in tara asta, am apelat direct la OnePlus. Am facut la ei pe site cerere de service si mi-au aprobat-o in 24 de ore. La fel de rapid mi-au trimis si awb-ul de la UPS, firma de curierat care va veni sa ridice coletul pentru a-l expedia la OnePlus, in Polonia.

Producatorul m-a rugat sa descriu problema in cateva cuvinte si sa atasez cateva poze, asta am fi facut. Probabil, in Romania, cei de la service ar fi spus sec “soc mecanic”, este fraza pe care o aud cel mai des si prin care ei “se spala pe maini”. Cu toate ca nu ar fi fost voba despre un soc mecanic in acest caz, am ales sa-l trimit spre service (CTDI Service Centre) direct la producator.

Practic, in 24 de ore am primit si aporbarea de la service, m-au contactat si cei de la UPS pentru transport. 99%, niciun service din Romania nu s-ar fi miscat atat de repede.

Acum, astept sa-l ridice cei de la UPS si sa ajunga in Polonia. Sper sa nu mai fie alte probleme, telefonul a fost identificat in baza IMEI si fiind in garantie, ar trebui sa-mi schimbe ecranul AMOLED. Sper sa nu apara alte probleme si sa nu fiu nevoit sa apelez la planul B, adica apelat la centrul de service din Romania. Va tin la curent.

Probleme la ecranul telefonului OnePlus, burn in AMOLED
Cosmin

04/03/2021 06:19 AM