Din rau, in mai rau pentru Huawei! America nu extinde licenta temporara - Android

Din rau, in mai rau pentru Huawei! America nu extinde licenta temporara - Android

Androidro.ro
Din rau, in mai rau pentru Huawei! America nu extinde licenta temporara

Aud din ce in ce mai des diverse stiri negative pentru Huawei si sincer sa fiu, nici nu stiu ce sa mai cred. Mai mereu le-am tinut partea si am spus ca nu ma intereseaza de ce anume sunt acuzati. Oricine poate acuza pe oricine, dar trebuie sa existe si dovezi solide sau un vredict […]

Din rau, in mai rau pentru Huawei! America nu extinde licenta temporara
Cosmin

Androidro.ro
Din rau, in mai rau pentru Huawei! America nu extinde licenta temporara

Aud din ce in ce mai des diverse stiri negative pentru Huawei si sincer sa fiu, nici nu stiu ce sa mai cred. Mai mereu le-am tinut partea si am spus ca nu ma intereseaza de ce anume sunt acuzati.

Oricine poate acuza pe oricine, dar trebuie sa existe si dovezi solide sau un vredict clar. Mi se pare un joc de-a sorecele si pisica, ma refer la tot ceea ce se intampla pana acum. In fine, este numai o parere personala si mi-as dori sa se termine mai repede tot acest razboi mediatic.

Si as dori asta deoarece Huawei chiar are ceva de oferit in acest domeniu si pana la urma, despre asta vrem sa scriem. Despre tehnologie si despre inovatie. Huawei stie sa faca telefoane bune si trebuie lasati sa o faca.

Mi se pare aiurea sa nu fie lasati sa foloseasca un sistem de operare si sa nu aiba acces la tehnologia campaniilor cu sediul in SUA. In plus, nu cred ca piedicile vin din partea respectivelor companii!

Anul acesta vor avea loc alegeri in America, asteptam se vedem cine le castiga si cum vor evolua lucrurile. Cert este ca astazi aflam inca o veste proasta.

In trecut, Guvernul Statelor Unite a acordat Huawei o licența generala temporara (TGL), aceasta fiind reinoita de mai multe ori pe parcursul anului. Astfel Huawei a putut face diverse afaceri cu companii americane.

Ultima prelungire a licentei a expirat acum cateva zile si se pare ca nu va mai fi prelungita. In acest fel, ar putea fi afectate si telefoanele sau restul dispozitivelor care au fost lansate cu suport Google si care primeau pana acum actualizari.

Mai mult, potrivit Departamentului de Stat al SUA și al Departamentului de Comerț, se vor extinde restrictiile si producatorii de cipuri nu vor mai putea oferi tehnologie catre procesoarele HiSilicon Kirin. O portita ramane deschisa, aceasta se numeste MediaTEK.

Conform sursei – „Departamentul de Stat susține cu tarie extinderea restrictiilor care vor împiedica Huawei sa eludeze legea americana prin producerea de cipuri alternative și furnizarea de cipuri off-the-raft (OTS) produse cu instrumente achiziționate din Statele Unite.

Departamentul de comerț a adaugat, de asemenea, alti 38 de afiliați Huawei in lista partenerilor straini carora li se interzice sa furnizeze anumite tehnologii. Statele Unite au oferit timp suficient companiilor și persoanelor afectate (in principal clienții Huawei) pentru a identifica și a trece la alte surse software și hardware.” La final, o fraza care spune multe: “Now that time is up”

foto

17/08/2020 02:01 PM