Cum iti pui LED-uri RGB in spatele televizorului, alimentare de la TV - Android

Cum iti pui LED-uri RGB in spatele televizorului, alimentare de la TV - Android

Androidro.ro
Cum iti pui LED-uri RGB in spatele televizorului, alimentare de la TV

Cum iti pui LED-uri RGB in spatele televizorului pentru fundal iluminat – Sunt cateva argumente destul de bune pentru a-ti cumpara si a-ti monta un astfel de set de LED-uri, unele speciale pentru televizoare. Exista si posibilitatea de a aplica o banda led obisnuita, insa nu vei putea sa o alimentezi direct de la TV, […]

Cum iti pui LED-uri RGB in spatele televizorului, alimentare de la TV
Cosmin

Androidro.ro
Cum iti pui LED-uri RGB in spatele televizorului, alimentare de la TV

Cum iti pui LED-uri RGB in spatele televizorului pentru fundal iluminat – Sunt cateva argumente destul de bune pentru a-ti cumpara si a-ti monta un astfel de set de LED-uri, unele speciale pentru televizoare.

Exista si posibilitatea de a aplica o banda led obisnuita, insa nu vei putea sa o alimentezi direct de la TV, nu se va opri/porni in acelasi timp cu televizorul si nici nu o vei putea aplica asa cum trebuie.

Setul acesta este fix acesta, costa putin sub 90 de lei si este special pentru televizoarele cu diagonala cuprinsa intre 28 si 32 inch. Exista si versiuni pentru diagonale mai mari. Eu am aplicat-o pe televizorul Horizon cu o diagonala de 108cm.

Cutia contine telecomanda, un controller ce se conecteaza direct la unul din porturile USB din spatele televizorului (alimentare la 5V), 4 benzi RGB cu LED-uri SMD 5050 si pentru conectarea acestor benzi, cateva elemente din plastic pe care le vom folosi la imbinari.

Cele 4 benzi cu LED-uri RGB sunt de calitate, imbracate intr-un material cauciucat, nu sunt acel gen de benzi super subtiri. Au si protectie IP65, dar si o banda dubla adeziva pentru a se lipi pe spatele televizorului.

De ce ai monta asa ceva in spatele televizorului? Pentru o lumina ambientala care iti asigura un fundal chiar ok, mie mi se pare linistitoare (cu toate ca am setat lumina albastra). Poti seta orice culoare doresti, telecomanda are cateva nuante presetate dar poti sa-ti configurezi una dupa plac.

Luminozitatea poate fi si ea reglata, exista inclusiv jocuri de lumini care pot fi setate. Insa, le consider inutile pentru o banda cu LED-uri RGB pentru un Smart TV. Alimentarea se face direct prin portul USB al televizorului (5V). Lumina porneste in momentul in care pornesti televizorul si se opreste la cateva secunde dupa ce l-ai inchis.

Practic, poti uita de telecomanda care vine in pachet. Este utila prima oara, atunci vei regla luminozitatea benzii si lumina dorita. In poza de mai jos, vedem cum arata spatele TV-ului, dupa ce am lipit benzile:

LED-uri RGB in spatele televizorului

Asa arata cand lumineaza:

Chiar daca aceste LED-uri nu acopera in totalitate spatele televizorului, noaptea efectul este unul excelent. Lumina este uniforma:

LED-uri RGB in spatele televizorului

Senzorul pentru telecomanda:

Controller. In el intra alimentarea de la portul USB si iese cea pentru LED-uri:

Cleme pentru a fixa cablurile”

Conexiunile sunt precise, ne este indicat modul in care trebuie conectate cele 4 benzi. In orice caz, nu se vor arde daca nu le conectam pe toate 4 in acelasi mod, insa se vor aprinde numai 2:

Cutia produsului:

Nu trebuie confundate cu tehnologia pe care o ofera televizoarele Philips Ambilight. LED-urile nu isi schimba culoarea in functie de imaginea redata la TV! Pachetul costa 87 lei, este fix acest model.

Cum iti pui LED-uri RGB in spatele televizorului, alimentare de la TV
Cosmin

31/01/2021 04:28 PM