Cele mai ieftine telefoane cu 8GB memorie RAM in Romania - Android

Cele mai ieftine telefoane cu 8GB memorie RAM in Romania - Android

Androidro.ro
Cele mai ieftine telefoane cu 8GB memorie RAM in Romania

Cele mai ieftine telefoane cu 8GB memorie RAM – Le gasim si la preturi de sub 1000 de lei, putem spune destul de ieftine pentru o astfel de capacitate. Posibil ca anul viitor sa discutam despre ele ca avand un pret de 600 sau 700 lei, in timp ce telefoanele cu 12GB RAM sa ajunga […]

Cele mai ieftine telefoane cu 8GB memorie RAM in Romania
Cosmin

Androidro.ro
Cele mai ieftine telefoane cu 8GB memorie RAM in Romania

Cele mai ieftine telefoane cu 8GB memorie RAM – Le gasim si la preturi de sub 1000 de lei, putem spune destul de ieftine pentru o astfel de capacitate. Posibil ca anul viitor sa discutam despre ele ca avand un pret de 600 sau 700 lei, in timp ce telefoanele cu 12GB RAM sa ajunga si ele sub 1000 lei.

De ce ti-ai cumpara un telefon cu 8GB RAM? Pentru un strop de performanta si poate pentru ca tu sa stii ca ai in buzunar mai multa memorie RAM decat are calculatorul tau. Dar de ce vei gasi telefoane cu 8GB RAM cu pret de 3 ori mai mare?

Deoarece difera procesorul si restul de dotari. Conteaza si memoria RAM, insa degeaba pui o cantitate cat mai mare daca procesorul nu este unul capabil si sistemul de operare nu o gestioneaza asa cum trebuie. Discutia este una lunga si nu are rost sa o pornim acum, mai bine vedem ofertele.

Telefoane ieftine cu 8GB RAM

Realme 6 este telefonul cel mai ieftin care are in dotare 8GB RAM. eMag il vinde la un pret de 979 lei si in plus, ofera un cadou in valoare de 22 lei. Este un smartphone destul de echilibrat si cu un design care nu dezamageste, are pana si 4 camere foto principale.

Sa nu uitam procesorul. Este unul decent, anuntat in 2019 si fabricat pe o tehnologie de 12nm, adica un Mediatek MT6785 Helio G90T. Daca mai punem la socoteala si ecranul cu rata de refresh de 90Hz, putem spune ca oferta este una mai mult decat atragatoare!

Realme 7 este cu putin mai scump, pretul lui se opreste la 1049 lei. Mari diferente nu sunt intre cele doua modele, ba chiar acesta are camera principala de 48MP (vs 64MP/Realme 6). Procesorul este si ele asemanator, tot pe 12nm, dar de data aceasta este vorba despre Helio G95 cu usoare performante in plus.

8GB memorie RAM, o baterie cu o capacitate de 5000 mAh cu incarcare chiar rapida la 30W, display identic cu cel de mai sus (IPS LCD/6/5″, 90Hz). Partea frontala este identica, usoare schimbari observam daca ne uitam la capacul din spate.

CUBOT X30 PRO – Ne reintoarcem la telefoanele cu 8GB RAM si pret de sub 1000 de lei. Asta in cazul in care preferati un telefon mai exotic, unul cu procesor MediaTEK Helio P60. Acesta a fost anuntat in 2018, fabricat tot pe 12nm, dar cu performante mai slabe in comparatie cu modelele anterioare.

Telefonul acesta are 256GB stocare interna si producatorul ne spune ca in partea din spate sunt chiar 5 camere foto principale, inclusiv mcaro, bokeh si ultrawide. 48MP+16MP+5MP+2MP+0.3MP. Display FHD cu diagonala de 6.4″ si baterie de 4200 mAh.

Hafury GT20 – Si acesta este disponibil pe eMag, pretul lui se opreste la 1099 lei. Cu toate ca seamana izbitor de mult cu modelul Cubot si imparte acelasi procesor, sunt cateva diferente si de data aceasta, specificatiile tehnice ne vorbesc despre un display OLED!

M-am uitat direct pe site-ul producatorului si acolo nu ni se comunica exact ce tehnologie foloseste ecranul, IPS sau OLED. In pagina produslui de pe eMag, ni se comunica si despre rezistenta la apa sau la praf. Posibil sa fie specificatii eronate, dar trebuie sa le luam asa cum sunt.

Acestea sunt cele mai ieftine telefoane cu 8GB RAM disponibile la ora actuala in Romania. Urmeaza Realme 7 PRO cu pret de 1199 lei, Realme 6 PRO cu 1249 lei si OPPO Reno 4 Lite care se opreste la 1335 lei.

Cele mai ieftine telefoane cu 8GB memorie RAM in Romania
Cosmin

18/02/2021 12:34 PM