Cele mai bune alternative la Android Auto, cateva aplicatii in 2021 - Android

Cele mai bune alternative la Android Auto, cateva aplicatii in 2021 - Android

Androidro.ro
Cele mai bune alternative la Android Auto, cateva aplicatii in 2021

Telefonul este utilizat des in masina, nu cred ca exista sofer care sa nu-l utilizeze pe post de navigator GPS. Si chiar daca autoturismul este deja dotat cu o navigatie multimedia, de multe ori este mai simplu si mai rapid sa apelam la un smartphone. Dar ce te faci daca masina nu are o navigatie […]

Cele mai bune alternative la Android Auto, cateva aplicatii in 2021
Cosmin

Androidro.ro
Cele mai bune alternative la Android Auto, cateva aplicatii in 2021

Telefonul este utilizat des in masina, nu cred ca exista sofer care sa nu-l utilizeze pe post de navigator GPS. Si chiar daca autoturismul este deja dotat cu o navigatie multimedia, de multe ori este mai simplu si mai rapid sa apelam la un smartphone.

Dar ce te faci daca masina nu are o navigatie dedicata si nu poti folosi Android Auto? Fie il folosesti asa cum este, fie apelezi la aplicatiile care fac utilizarea mai facila si mai sigura, amanunte pe care nu trebuie sa le ignoram atunci cand suntem la volan.

Deci, daca ne bazam strict pe telefon atunci cand sofam, putem apela la unele aplicatii dedicate. Ele sunt special concepute pentru a fi utilizate atunci cand suntem la volan. Au o interfata simpla, nu trebuie sa cautam sau sa apasam pe pictogramele mici si practic, ne ofera functiile esentiale.

Am selectat mai jos cateva aplicatii de acest gen. Sunt gratuite (unele contin functii premium ce pot fi achizitionate separat), le putem instala pe telefoane sau tablete si atunci cand ne suim in autoturism, ne vom baza pe ele.

1 – AutoMate – Car Dashboard: Driving & Navigation

Probabil este cea mai buna aplicatie de acest gen, o alternativa la Android Auto. Simplu de utilizat, un design bine desenat, interfata ne ofera functiile de care avem nevoie. Putem apela la cautarea sau la comenzile vocale, sa trimitem mesaje in siguranta sau sa pornim muzica.

Controlul multor aplicații media populare folosind butoanele sau gesturile inteligente,  datele motorului in timp real de la un adaptor OBD 2 prin integrarea aplicatiei Torque, scurtaturi catre cele mai populare aplicatii instalate si nu in ultimul rand, selecatrea aplicatiei GPS preferate. Se descarca de AICI.

2 – Car dashdroid-Car infotainment

Este o aplicatie asemanatoare, dar o idee mai simpla. Butoane mari si comenzi vocale activate, comenzi rapide pentru aplicatiile favorite, contacte, pentru acțiuni personalizate cum ar fi indicații de orientare spre un anumit loc, deschiderea unei liste de redare specifice, sau trimiterea unui mesaj.

Instrumente digitale preinstalate pentru a vedea viteza in timp real, activare automata Bluetooth la pornirea aplicatiei, citire automata de mesaje text, integrare cu Google Maps sau Waze, jurnal de apeluri, starea vremii si temperatura, teme de zi sau de noapte, etc. Aplicatia este gratuita pentru descarcare dar va trebui sa platim suplimentar pentru unele functii.

3 – Car Widget

Este practic un widget pe care il adaugm pe ecranul de pornire al telefonului și apoi îl asociem cu anumite comenzi rapide pentru aplicațiile și instrumentele de care avem nevoie in momentul in care pornim la drum.

In plus, avem posibilitatea de a seta anumiti parametri ce tin de design, dimensiunea widgetului, etc. Aplicatia este gratuita si se descarca de aici. Exista inclusiv o versiune premium.

Cele mai bune alternative la Android Auto, cateva aplicatii in 2021
Cosmin

12/02/2021 11:49 AM