Cat de bine este asamblat un laptop Allview AllBook i - Android

Cat de bine este asamblat un laptop Allview AllBook i - Android

Androidro.ro
Cat de bine este asamblat un laptop Allview AllBook i?

Allview AllBook i este un laptop cu procesor Intel i3-1005G1. Si am tinut sa va spun asta inca din prima fraza, consider ca este cel mai mare avantaj al acestui dispozitiv. Fara Celeron sau alte procesoare mai slabe. Un i3 din a zecea generatie, unul ce ar trebui sa asigure o experienta de utilizare cat […]

Cat de bine este asamblat un laptop Allview AllBook i?
Cosmin

Androidro.ro
Cat de bine este asamblat un laptop Allview AllBook i?

Allview AllBook i este un laptop cu procesor Intel i3-1005G1. Si am tinut sa va spun asta inca din prima fraza, consider ca este cel mai mare avantaj al acestui dispozitiv. Fara Celeron sau alte procesoare mai slabe. Un i3 din a zecea generatie, unul ce ar trebui sa asigure o experienta de utilizare cat se poate de buna.

Nu este un laptop de gaming si nu voi aborda acest subiect. Oricum, acesta este numai un articol de unboxing. Voi veni in curand si cu un review, voi testa in primul rand autonomia bateriei, ecranul si nu in ultimul rand, cateva teste de benchmark si experienta multimedia. De retinut ca vine cu Windows 10 gata instalat.

Daca tot este un articol de unboxing, va voi prezenta multe poze cu produsul, poze insotite de cateva comentarii. Este important sa stim cat de bine este asamblat, din ce materiale este construit si ce fel de finisaje are. Din pacate, Allview nu mi-a trimis un produs sigilat. Probabil ca a mai fost folosit la recenzii si nu este impecabil.

Inainte de a incepe cu pozele, va spun ca ecranul mi-a atras atentia inca din prima secunda. Se anunta un display de calitate. Un panou mare cu o diagonala de 15.6 inch si rezolutie FullHD, tehnologie LED si poate cel mai important aspect, este anti-glare.

De ce spun ca este cel mai important aspect? Deoarece acest display nu va reflecta lumina, nu se comporta ca o oglinda si nu te va deranja deloc in utilizare. Am sa vi-l prezint in articolul de review, il voi poza din mai multe unghiuri. Oricum, se vede si in pozele de mai jos ca nu reflecta deloc lumina si nu este deranjant. Rata de refresh este de 60Hz, luminozitatea de 200 nits.

Laptop Allview AllBook i – constructie, asamblare, finisare.

Nu i-as da nota 10 si nici 5 stele. Pretul este pe site-ul oficial de 2399 lei, pret pentru care primim si un smartwatch Allview Allwatch V. Insa, nu i-as da deloc o nota mica la capitole precum design sau asamblare. Finisajele nu sunt de lux, dar trebuie sa te numesti carcotas ca sa-l critici prea mult. Are parti bune si parti mai putin bune.

In linii mari, cuvantul de ordine ar fi bine. Din cate mi-am dat seama, carcasa este constuita in totalitate din plastic, gri la culoare. De la departare, ai putea sa-l confunzi cu orice laptop, poate si cu unul produs de o companie cu traditie mare. Ajungem si la amanuntele mai importante, incepem prima data cu ambalajul.

O cutie mare cu un design simplu. Denumirea produsului pe patea din fata si cateva specificatii tehnice in spate.

Ce vedem prima data cand indepartam capacul cutiei?

Garantie, un pliant si manualul de utilizare.

Se incarca printr-o mufa dedicata, nimic special. Ar fi mers o alimentare la USB, dar asta e, ne multumim cu atat. Nu este nici primul si nici ultimul cu un astfel de charger. Nu este un incarcator banal, arata destul de bine:

Asa arata spatele acestui laptop. Nimic deosebit, dar nici nu trebuie sa fie frumos sau cu stelute desenate. Practic si util. Grila de aerisire ce are dimensiuni destul de mari, suruburi la vedere si 4 picioruse de cauciuc. Acestea nu sunt cele mai estetice, dar sunt extrem de utile. Sunt mari si nu-l lasa deloc sa alunece pe masa:

Cu capacul inchis, arata destul de sobru, serios si elegant.  Fara LED-uri sau alte luminite:

Logo-ul Allview este vopsit peste carcasa, adica nu exista o placuta metalica ce iese in relief:

Cand vine vorba despre conectivitate, nota 10. Porturi pe ambele laturi, tot ce vrei si ce nu vrei. Inclusiv RJ-45, USB 3, USB 2, USB TIP C, HDMI, slot card, jack audio sau mufa de alimentare. Nu are slot 4G, dar nu este un motiv sa-i scad din nota maxima.

WiFi 802.11 a/b/g/n/ac, 2 microfoane, 4 difuzoare cu tehnologii precum noise supprenssion sau acoustic echo cancellation. Nu am gasit detalii legate despre un sunet asigurat de un anumit producator consacrat, probabil ca totul este standard, direct de la placa audio integrata pe placa de baza.

Camera video pentru conversatiile video este la locul ei, integrata ok:

Tastatura este demna de un laptop de calitate. Taste placute la atingere cu o cursa mica si care parca te indeamna sa scrii repede si fara prea multe erori. Recunosc, mi-ar fi placut sa fie ceva mai silentioase. Asta nu inseamna ca fac zgomot mare, dar se putea mai bine. Per total, nu am de ce sa le critic:

Aranjarea tastaturii imi place. Taste numerice si sus, dar si in lateral. Observati cat de inguste sunt marginile laterale:

Cred ca in aceasta poze se observa mai bine:

TouchPad cu suport pentru gesturi multi atingere, se observa si aici ca este apropiat de tastatura. Asta inseamna ergonomie buna si design placut:

Mici picioruse de cauciuc si pentru portectia panoului LED. Observati un spatiu gol sub acel piciorus, practic carcasa se intinde usor peste zona frontala Posibil ca acolo sa se stranga ceva praf in timp:

Vedem mai bine in pozele de mai jos ecranul si ne dam seama ca este cu adevarat unul ce nu are efect de oglinda. Este mat, exact asa cum imi place mie: