Aplicatia iti arata cand este folosita camera, locatia sau microfonul - Android

Aplicatia iti arata cand este folosita camera, locatia sau microfonul - Android

Androidro.ro
Aplicatia iti arata cand este folosita camera, locatia sau microfonul

Aplicatia iti arata cand este folosita camera, locatia sau microfonul – Utila pentru genul de utilizator care vrea sa detina total controlul telefonului si pentru cei care au anumite banuieli legate de unele aplicatii. Telefonul foloseste camera sau microfonul fara acordul nostru? Insa, noi deja stim ca toate aplicatiile pe care le instalam ne cer […]

Aplicatia iti arata cand este folosita camera, locatia sau microfonul
Cosmin

Androidro.ro
Aplicatia iti arata cand este folosita camera, locatia sau microfonul

Aplicatia iti arata cand este folosita camera, locatia sau microfonul – Utila pentru genul de utilizator care vrea sa detina total controlul telefonului si pentru cei care au anumite banuieli legate de unele aplicatii. Telefonul foloseste camera sau microfonul fara acordul nostru?

Insa, noi deja stim ca toate aplicatiile pe care le instalam ne cer tot felul de permisiuni. Daca nu le acordam, acele aplicatii pur si simplu nu vor functiona. Chiar daca un browser nu prea are treaba cu camera foto sau cu microfonul, este posibil ca inainte sa-l folosim sa ne ceara acceptul.

Este numai un exemplu, sunt multe alte aplicatii sau jocuri care ne solicita accesul la diverse functii ale telefonului mobil, fara a avea insa in mod direct o anumita legatura. Ei bine, aplicatia aceasta este capabila sa ne indice cand microfonul este utilizat fara permisiunea noastra, la fel si locatia sau camera.

Poate va ganditi cum poate fi utilizata camera foto fara permisiunea noastra! Poate fi, chiar sunt unele aplicatii care ne permit sa filmam chiar si atunci cand ecranul telefonului este oprit. Ceva de genul acesta am prezentat aici, dar vad ca nu mai este disponibila in Google Play. Dar poate sunt altele sau alte metode!

Access Dots – Aceasta este denumirea aplicatiei pe care o prezint in acest articol. Am testat-o si chiar functioneaza pe telefonul meu. Posibil sa nu fie compatibila cu toate terminalele. Face exact ce spune si in momentul in care o anumita aplicatie utilizeaza microfonul, camera sau locatia, pe display apare un mic punct (un fel de LED pentru notificari).

Acest punct poate fi customizat de catre utilizator. Putem sa setam culoarea pe care o vrem sau dimensiunea lui, chiar si locul in care sa fie amplasat. Se pare ca Android 12 va veni cu aceasta caracteristica in mod default. Pana atunci, putem instala de aici aplicatia Acces Dots (este gratuita).

Cateva capturi de ecran. In poza nr.1 vedem ce putem activa, apoi in captura din Google Maps, observati acel mic punct albastru care s-a activat. A devenit activ cand aplicatia a sesizat ca este utilizata locatia. Asta se intampla si cand folosim camera telefonului sau microfonul.

In captura nr.3 va arat reclamele care se deschid. Pentru a scapa de ele, apsam in partea de sus. In ultima poza, observati ca sunt disponibile si cateva statistici. De aici putem afla daca una din componentele monitorizate a fost accesata fara ca noi sa ne dorim asta.

Inainte de a o utiliza, va trebui sa acordam cateva permisiuni. Le acordam, ne intoarcem la aplicatie si vom incepe sa o customizam. Ne sunt oferite si reclame in interfata, dar acestea pot fi inchise. Nu stiu daca este genul de aplicatie ce merita pastrata pe telefon, dar sunt convins ca unii utilizatori chiar cautau asa ceva.

Aplicatia iti arata cand este folosita camera, locatia sau microfonul
Cosmin

23/02/2021 11:50 AM