Aplicatia ANCAP Safety iti spune cat de sigura este masina ta - Android

Aplicatia ANCAP Safety iti spune cat de sigura este masina ta - Android

Androidro.ro
Aplicatia ANCAP Safety iti spune cat de sigura este masina ta

Aplicatia ANCAP Safety – Am dat peste aplicatia celor de la ANCAP, in cautarea celei oferite de EuroNCAP. Probabil ca baza lor de date ar fi fost o idee mai interesanta, dar in orice caz, ne descurcam si cea despre care vom discuta in articolul acesta. Ca sa impacam pe toata lumea, voi pune link […]

Aplicatia ANCAP Safety iti spune cat de sigura este masina ta
Cosmin

Androidro.ro
Aplicatia ANCAP Safety iti spune cat de sigura este masina ta

Aplicatia ANCAP Safety – Am dat peste aplicatia celor de la ANCAP, in cautarea celei oferite de EuroNCAP. Probabil ca baza lor de date ar fi fost o idee mai interesanta, dar in orice caz, ne descurcam si cea despre care vom discuta in articolul acesta. Ca sa impacam pe toata lumea, voi pune link catre ambele (la final).

Insa ratingul obtinut de modelele aflate in baza de date, poate fi vazut numai instaland-o pe cea de la ANCAP. Si ceilalti ofera foarte multe date si statistici legate de siguranta oferita de un anumit autoturism, zonele vulnerabile, etc.

Pentru inceput, sa vedem diferentele dintre cele doua baze de date!

ANCAPAustral New Car Assessment Program – specializat in testarea automobilelor vandute in Australia sau Noua Zeelanda si publicarea rezultatelor.

EuroNCAPEuropean New Car Assessment Programme, organizație fondata in 1997. De atunci si pana in prezent, a testat numeroase modele din toata lumea, inclusiv masini fabricate de catre Dacia.

Dar majoritatea autovehiculelor testate de catre cei de la ANCAP se plimba si pe drumurile din Romania, baza de date oferita de aplicatie fiind una impresionanta.

Diferența principala dintre cele doua consta in faptul ca cei de la EuroNCAP aplica condiții mai stricte pentru protecția pietonilor, în timp ce sistemul ANCAP este mai dur cu privire la protecția ocupantilor vehiculului. Sa ne intoarcem acum la aplicatia noastra!

Aplicatia ANCAP Safety

*debifati “Current Models Only”

Ofera multe date rezultate in urma testarii, inclusiv acel rating final sub forma de stelute. Cu cat o masina are mai multe stelute (maxim 5), cu atat este mai sigura. Scorul final reprezinta media testelor realizate pe respectivul autoturism. Protectia pasagerilor, a pietonilor, daca exista avertizor pentru centurile necuplate, numarul de airbaguri, etc.

Masinile pot fi comparate intre ele, ni se comunica inclusiv anii de fabricatie, vedem poze de la teste, etc. Pentru inceput, va trebui sa cautam modelul de masina.

Avem de alege dintre cateva categorii principale (clasa mica, medie sau mare, SUV, VAN, etc), apoi selectam producatorul si modelul. Opel, Renault, Peugeot, Skoda, Saab, Subaru, Mazda, Kia, Jeep, Hyundai, Honda, Fiat, Citroen, BMW, AUDI, etc. Dacia lipseste, dar a fost testata de cei de la EuroNCAP (3 stele/5 Loganul).

Link pentru descarcare. ANCAP si EuroNCAP (rescue).

Aplicatia ANCAP Safety iti spune cat de sigura este masina ta
Cosmin

24/06/2020 02:28 PM