4G vs 4G+, ce diferente sunt si ce viteze la internet ofera - Android

4G vs 4G+, ce diferente sunt si ce viteze la internet ofera - Android

Androidro.ro
4G vs 4G+, ce diferente sunt si ce viteze la internet ofera?

4G vs 4G+, sau LTE vs LTE-A. Vedem astfel de date in fisa tehnica a telefoanelor mobile, dar probabil ca nu am dat foarte mare importanta. 4G sau 4G+, am putea spune ca nu prea conteaza ce tip de conectivitate este, 4G sa fie! Da, este tot un 4G, insa unul mai avansat si avantajul […]

4G vs 4G+, ce diferente sunt si ce viteze la internet ofera?
Cosmin

Androidro.ro
4G vs 4G+, ce diferente sunt si ce viteze la internet ofera?

4G vs 4G+, sau LTE vs LTE-A. Vedem astfel de date in fisa tehnica a telefoanelor mobile, dar probabil ca nu am dat foarte mare importanta. 4G sau 4G+, am putea spune ca nu prea conteaza ce tip de conectivitate este, 4G sa fie!

Da, este tot un 4G, insa unul mai avansat si avantajul ar fi dat de vitezele superioare pe care ni le ofera. Nu trebuie sa ai un telefon performant si nici unul scump, telefoanele cu 4G+ au un pret destul de mic.

4G+4G+

4G vs 4G+ – viteze mai mari

4G+ sau 4.5G, daca vreti este trecerea de la 4G la 5G, o cale de mijloc. Singurele diferente sunt date de viteza teoretica maxima, latimea de banda și latența minima pe care o puteți obține. 4G poate atinge viteze de pana la 100Mbit / s, în timp ce 4G + (LTE-A) poate ajunge pana la sau chiar si peste 1 GBit / s, cu o latenta mult mai scazuta.

Vestea buna ar fi ca operatorii de telefonie mobila de la noi din tara ne pun la dispozitie si 4G+, inclusiv DiGi Mobil in banda 38 TDD 2600 MHz. In imaginea de mai jos, vedeti iconita care apare pe telefoanele cu Android:

Deci, singura diferenta este data de viteza. Asta inseamna ca putem viziona fara intreruperi filme la rezolutie mare, putem descarca mai rapid fisiere si jocurile online ne vor oferi o experienta imbunatatita.

Dar nu trebuie sa uitam de limita abonamentului nostru! Viteze mai mari la internet ne forteaza oarecum sa abuzam de download si in acest mod, este posibil ca traficul alocat abonamentului nostru sa se consume mai rapid si in cel mai rau caz, sa ne trezim cu ceva costuri suplimentare!

  • 2G sau EDGE – pentru telefonie, SMS si browser internet scazut.
  • 3G sau HSPA – navigare mai rapida la internet, una ce implica partajare de imagini, vizionare de filme la rezolutie mai scazuta si download de aplicatii mob.ile.
  • 3G Dual Carrier sau HSPA+: versiune cu viteze mai mari, 2x mai rapid fata de 3G.
  • 4G LTE: internet super rapid pe mobil, 10x in comparatie cu 3G
  • 4G+ sau LTE Advanced: internet super rapid pe mobil, 2.5X in comparatie cu 4G standard.

Despre 4G VoLTE

4G vs 4G+, ce diferente sunt si ce viteze la internet ofera?
Cosmin

04/06/2020 10:58 AM